Mit liv som iværksætter

Hermed følger en fortælling om livet som iværksætter og virksomhedsejer:

Det hele startede fra 8 år siden, hvor jeg fik ideen til at sælge solbriller. Jeg havde altid haft en fascination af mode, fashion og design, og samtidig har jeg altid haft en stor interesse for iværksætteri. Derfor var det nærliggende at starte mit eget firma netop inden for denne branche. Fra min tid på handelshøjskolen lærte jeg mange aspekter af det at have og drive sin egen virksomhed, og disse kompetencer ville jeg gerne sætte i spil.

Jeg startede med at finde forskellige typer af solbriller for at finde frem til, hvilke jeg selv bedst kunne lide, og hvilke solbrillefabrikanter jeg troede på, og der kunne sælge bedst. Jeg fik udvalgt produkter og oprettet en hjemmeside. Til at starte med skulle virksomheden lige i gang. Det tog lidt tid, før jeg fik oprettet det rette marketing miks, så produkterne kunne begynde at sælge.

Jeg oplevede herefter, at min nyopstartede virksomhed bare voksede og voksede – det var en fantastisk følelse, og ordrerne begyndte at strømme ind. Inden jeg havde set mig om, så begyndte jeg at ansætte medarbejdere til håndtere pakker. Det gjorde, at jeg blev nødt til at forholde mig til lønadministration, således at mine medarbejdere kunne få løn uden nogle problemer.

Jeg oplevede derfor, at det greb om sig med administrative og økonomisk tunge opgaver. Jeg besluttede mig derfor for, at jeg ville hyre en ekstern CFO, der kunne klare opgaverne for mig. Derfor købte jeg således såkaldte CFO services ude i byen. Det gjaldt særligt inden for områder som bogføring , bogholderi og revision. Det vil sige, at jeg fik skåret alle de mere trivielle og kedelige opgaver væk. Det betød, at jeg fik mere styr på alle processerne i min virksomhed. Sagt med andre ord så blev det økonomiske setup i min virksomhed finjusteret og en række opgaver blev automatiseret.

Efter et års tid begyndte jeg at have rigtig mange data i min virksomhed – data som jeg følte, at jeg manglede ordentlig og tilstrækkelig indsigt i. Derfor fik jeg min nu ekstern finanschef til at lave ledelsesrapportering, hvilket i bund og grund betød, at jeg kunne få et overblik over al den viden, jeg lå i min virksomhed. Det betød samtidig, at jeg kunne udvikle min virksomhed og rykke til udlandet.

Dér tog min virksomhed for alvor fart. Og jeg havde brug for at købe flere eksterne ydelser, så jeg kunne sikre, at jeg selv havde bedst mulig tid til at optimere min forretning. Da jeg begyndte at handle med udenlandske markeder, blev mit momsregnskab og aps regnskab også endnu mere komplekst. Jeg kan derfor godt anbefale alle, der går med drømme om at starte deres egen virksomhed at tænke stort, langsigtet og virkelig værne om ens egen tid og energi, så man ikke bruger sin tid på unødige og tunge administrative opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *